O Harisu

Rođen 26.01.1995 u Den Hagu bosanskim roditeljima, od 3. godine već je zapazio zvuk narodne muzike sa pjesmom ‘Sarajevo, srećo moja’ od Halida Bešlića. Od tada je velika inspiracija i bio Halid Bešlić, zbog koga je počeo slušati druge vrste naše muzike.

Od svoje 8. godine je dvije godine pohađao časove za keyboard/klavir, a od 12. do 16. godine pohađao je časove za pjevanje u Koorenhuis, Den Haag.

Od 2009. godine počinje nastupati na amaterskoj bazi, pjevajući na karaoke matricama uz pomoć njegovog oca Šefika Sefera, i rahmetli Suada Hamzića (dobar prijatelj familije Sefer).

U 2013. godini je snimio svoj prvi singl, sa pjesmama ‘Veče snježno i ‘Plavo oko’. Za promociju ovih pjesama, surađivao je sa OTV Valentinom.

U 2014. godini snima pjesmu ‘Klekni moli’ poznatog muzičara i kompozitora Slavka Stefanovića – Slavkonija. Za ovu pjesmu, odlučio se snimiti svoj prvi spot u Mostaru, gdje su njegovi roditelji i braća prije živjeli.

Za novu pjesmu se u 2015. godini ponovo vraća u Mostar, da bi tu sa mladim i talentiranim muzičarom Marnelom Šagoljom i tekstopiscem Marinom Krtalić snimio pjesmu ‘Krenem svaku noć za tobom’. Spot je sniman u Sarajevu, za koji je zaslužna HAYAT produkcija.

2016. godine izdaje svoju prvu sevdalinku, ‘Moj dilbere’, za koju je sniman spot u njegovoj rodnoj zemlji, Holandiji. Također snima novu pjesmu i spot pod nazivom ‘Ljubavi moja’.

U 2017. godini snima još jednu sevdalinku, ‘Pjesma Neretvi’, i učestvuje po prvi put na ilidžanskom festivalu. To je činio sa pjesmom ‘Bila mi je sve na svijetu’, za koju su autori Samir Zavlan i Dženan Jahić.

2018. godine učestvuje po prvi put na festivalu sevdalinke u Tuzli, gdje je izvodio pjesmu pisanu u duhu sevdaha. Pjesma ‘Oj djevojko, Mostarko’ je muzičko djelo gospodina Envera Šadinlije i Marnela Šagolja (uz malu pomoć Mehmeda Velagića).

Ove godine je Haris po prvi put izdao pjesmu za koju je on sam autor, ‘Dragana’. Ponovno je učestvovao na festivalu sevdalinke (nova pjesma ‘Sanak u Mostaru’) a ovo ljeto isto obradovao publiku učešćem na ilidžanskom festivalu sa pjesmom ‘Oblaci’.

Haris inače se profilira kao pjevač narodne muzike (novokompovana i sevdah), mada on i vrlo dobro pjeva zabavnu muziku (pop i rock) i često to i radi na svojim nastupima.

Trenutno studira ‘European Studies’ na ‘Haagse Hogeschool’ i živi u Den Hagu, Holandija.

Kontakt

EU region: +316 84 21 89 50

Ex – YU region: +387 60 31 71 431

Formular za informacije: