NOVI SPOT HARISA SEFERA – VEČE SNJEŽNO

Kažu, prva pjesma ostaje pjevaču kao najdraža. Tako i Harisu Seferu. On je svojoj pjesmi ‘ Veče snježno’ snimio spot koja ona zaslužuje. Kako je sve proslo, pročitajte u ovom članku.

Zasto poslje svih ovih godina dobiva tvoja prva pjesma sad svoj spot?
U trenutku kada sam snimio tu prvu pjesmu, sve je posle toga krenulo ubrzano, dobivao sam mnogo ponuda. Pjesama od raznih autora, dao sam se snimanjima i promocije, tako da se nije prije prilika ukazala. Ona mi je ostala mnogo draga, jer ipak ima nešto svoje. Jedno veliko hvala mom dragom prijatelju i producentu Damiru Paraću, koji je izvršni producent za mnogo mojih pjesama.

 

U teaseru možemo vidjeti da je spot jako kreativan. Ko je zaslužan za to?
Kao i za spot ‘Dragana’, zaslužan je Sani Fejzagić. Sani je jedan od najkreativnijih i profesijonalnih osoba koje ja poznajem. On je smislio priču spota od a do ž. Pored toga, uvjiek uživam u saradnji sa Sanijem, tako da vrijeme leti kad snimamo. Kao da se poznajemo godinama.

 

Gdje ste snimali spot? 
Plan je bio da snimamo spot u Bosni, međutim, nije bilo dovoljno vremena da bi se to ostvarilo. Sreća pa je u isto vrijeme kada smo planirali da snimamo spot, bio advent u Maastrichtu koji se zove ‘Čarobni Maastricht’. I stvarno i jest bio čaroban, tako da je bilo idealno za snimanje ovog snježnog spota.

Isto tako se moram zahvaliti restoranu Klopa u Tilburgu, koji su nam otvorili svoja vrata i pružili mogućnost da dio spota snimimo kod njih. Osim što je preljepa i prijatna atmosfera, ćevapi su ekstra!

 

Radujemo se naravno 10. februaru, premijeri spota. Čemu se još možemo nadati u skoroj budućnosti?
Naravno, prvo po redu je Bosansko veče, koje će se održati u Wijdewormer blizu Purmerenda (Hollandija). Radujem se tome, jer se radi o novoj saradnji sa restoranom Krajina. Svakako mislim da je fino da se skupljamo i uživamo u našim tradicijonalnim jelima i tradicijonalnom muzikom.
Ovog proljeća isto snimamo novi spot za jednu sevdalinku, sa kolegom iz Rotterdama; Vatreš Media.
Dalje su u vidu mnogi nastupi u Hollandiji i okolini, uz moje provjerene saradnike Ado&Hare band. A i naravno festivali u Bosni i Hercegovini na kojima ću gostovati.

 

Ako želite da saznate više o Harisu i njegovim planovima, pratite ga na društvenim mrežama.